Είστε εδώ

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γεωγλερής και Ματίνα Καρρά στην παρουσίαση του παραμυθιού Ο Δεκατρής

Η ηθοποιός Ματίνα Καρρά στην παρουσίαση του Δεκατρή

Το πρώτο παραμύθι του Αριστείδη Δάγλα εμπευσμένο από το Μεγανήσι "Ο Δεκατρής" σε εικονογράφηση Κώστα Φραγκιαδάκη ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η επίσημη παρουσίαση του παραμυθιού θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου στον χώρο του Polis Art Cafe.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γιώργος Γεωγλερής και Ματίνα Καρρά.

 

Ο Γιώργος Γεωγλερής είναι έλληνας ηθοποιός. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ματίνα Καρρά και είναι πατέρας του, επίσης ηθοποιού, Σαράντου Γεωγλερή. Συμμετείχε στους θιάσους Δ. Χορν, Αλ. Βουγιουκλάκη, Αλ. Αλεξανδράκη – Ν. Γαληνέα, Γ. Κιμούλη, Λαμπέτη -Παπαμιχαήλ, Τζένης Ρουσέα κ.α. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Παντελή Βούλγαρη), «Άρπα Κόλα» (Ν. Περάκη), «Ένας ύποπτος πολίτης» (Στ. Παυλίδη), «Η φόνισσα» (Ν. Πιλάβιος), «Ο κύριος με τα γκρι» (Π. Χούρσογλου), «Η χορωδία του Χαρίτωνα» (Γρηγόρη Καραντινάκη). Στην τηλεόραση συμμετείχε στα: Θέατρο της Δευτέρας, σε σήριαλ όπως τα: «Λούνα Παρκ», «Το ταξίδι», «Αθάνατες Ιστορίες Αγάπης», «Έρωτας και Επανάσταση», «Η αναγέννηση ενός Έθνους», «Η κυρία Ντορεμί», «Ιστορία γραμμένη με νότες», «Περί Ανέμων», «Τρίτο Στεφάνι», «Θα βρεις το δάσκαλό σου» κ.ά.

Η Ματίνα Καρρά έπαιξε στις ταινίες «Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964), «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Κάλλιο πέντε και στο χέρι» (1965), «Περάστε την πρώτη του μηνός» (1965), «Δοκιμασία» (1966), «Για μια τρύπια... δραχμή» (1968), «Ο σατράπης» (1968), «3 τρελλοί για δέσιμο» (1969). Έχει ''δανείσει'' τη φωνή της σε πολλούς ήρωες κινουμένων σχεδίων που έχει προβάλει η τηλεόραση. Η εξαιρετική Ματίνα Καρρά έχει δανείσει την φωνή της σε δεκάδες παιδικές (και όχι μόνο) σειρές. Για όσους και όσες θυμούνται η κ. Καρρά ήταν η Χάιντι, η Μικρή Λουλού, η Πίπη η Φακιδομύτη, η Μαρία της Γειτονιάς, η κυρία Σιμένα, η Μαρουλίτα, η Χιονάτη, η Εσμεράλδα, αλλά πάνω απ όλα έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μας ως Κάντυ Κάντυ και Μάγια η Μέλισσα. Διακρίθηκε για την άρτια άρθρωσή της. Μια λεπτή φωνή, γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση που μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω...