Είστε εδώ

Το πρώτο Μεγανησιώτκο Παραμύθι - Ο Δεκατρής στα βιβλιοπωλεία...

Ο Δεκατρής - Τα μεγανησιώτικα Παραμύθια

Ο Δεκατρής, το πρώτο από μια σειρά παραμυθιών σε κείμενο Αριστείδη Δάγλα και εικονογράφηση Κώστα Φραγκιαδάκη βρίσκεται ήδη σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το παραμύθι εμπνεύστηκε ο Αριστείδης Δάγλας μέσα από ιστορίες και θρύλους από το Μεγανήσι Λευκάδος.

 

Λίγα λόγια για την ιστορία του παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' ένα χωριό που καταλήστευε ένας άγριος και απάνθρωπος Δράκος ζούσε και μια παρέα από δεκατρία παιδιά, πολύ ζωηρή και ατίθαση. Το δέκατο τρίτο μέλος της παρέας, ο Δεκατρής, κούτσαινε από το ένα πόδι, όμως ήτανε πάρα πολύ έξυπνος, πράγμα που εξισορροπούσε τα φυσικά του ελαττώματα.

Αυτή του την εξυπνάδα δεν μπόρεσαν ποτέ να του τη συγχωρέσουν τα άλλα μέλη της παρέας, γι' αυτό κατά καιρούς έψαχναν δικαιολογίες ώστε να τον διώξουν από κοντά τους, είτε αναθέτοντάς του τις βαρύτερες δουλειές είτε δημιουργώντας του εμπόδια για να τον κάνουν να φύγει από μόνος του. Αυτός όμως, με την ευστροφία του, πάντα κατόρθωνε να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να γυρνάει στην παρέα του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα...