Είστε εδώ

Μεγανησιώτικα Παραμύθια

Το νέο project των Άρη Δάγλα και Κώστα Φραγκιαδάκη με τίτλο "Μεγανησιώτικα Παραμύθια". Το έργο αφορά τέσσερα παραμύθια σε κείμενο Άρη Δάγλα και εικονογράφηση Κώστα Φραγκιαδάκη. Τα παραμύθια «Σταχτομάρω», «Ο Δεκατρής», «Η Μονάκριβη και η Λάμια» και «Τα παγανά» είναι διασκευές κλασσικών ελληνικών και ξένων ιστοριών όπως διατηρήθηκαν με τα χρόνια και διαδώθηκαν από γενιά σε γενιά στο Μεγανήσι Λευκάδος.

Η Σταχτομάρω, μια παραλλαγή της Βορειοευρωπαϊκής Σταχτοπούτας αλλά με εντελώς διαφορετική πλοκή και εικόνες, ο Δεκατρής που θυμίζει κάτι από Κοντορεβιθούλη αναφορικά με τη σωματική του αδυναμία, αλλά τη νοητική του υπεροχή έναντι των άλλων μελών της παρέας, με εντελώς διαφορετική υπόθεση και σκοπό, η Μονάκριβη και η Λάμια, μια ευρύτατη διασκευή της Λάμιας με πολλά καινούργια υπερφυσικά στοιχεία και δυνατές εικόνες δράσης και τα Παγανά, ένα παραμύθι που γράφτηκε βάσει των δοξασιών των μεγανησιωτών για το δωδεκαήμερο και την εμφάνιση των παγανών ή καλικατζάρων στην επιφάνεια της γης.

 

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη: Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω

Νεα

Το νέο project του σκιτσογράφου Κώστα Φραγκιαδάκη "Η Χιλιάκριβη και η Λάμια" είναι ένα παιδικό παραμύθι του συγγραφέα Αριστείδη Δάγλα, το οποίο κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Λιβάνη και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στις 17:00 στο Polis Art Cafe, αίθριο της Στοάς Βιβλίου, Πεσμαντζόγλου 5, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα....

Δημοσιευμενο Εργο