Είστε εδώ

Μύθος

Εισαγωγικά

Ο Μύθος είναι η πρώτη ελληνική μηνιαία σειρά κόμικς επικής και μυθολογικής φαντασίας που εκδόθηκε στην Ελλάδα σε σενάριο και σκίτσο Κώστα Φραγκιαδάκη. Ο Αρκάδιος ήρωας με το όνομα Μύθος είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, η πλοκή της οποίας ξετυλίγεται στην αρχαία Ελλάδα..

Πλοκή Έργου

Στην Μυθολογική αρχαία Ελλάδα, μετά την ανάπτυξη του Μυκηναϊκού και Μινωικού πολιτισμού και πριν τις πολιτιστικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στην λαμπερή δημοκρατική Ελλάδα, μεσολάβησε μια σκοτεινή περίοδος μοναρχίας στις Ελληνικές πόλεις που η ανθρώπινη ζωή δεν είχε μεγάλη αξία, ενώ οι Ολύμπιοι Θεοί και άλλα υπερφυσικά όντα, εξουσίαζαν τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι συχνά ζούσαν κάτω από τον ζυγό των βασιλιάδων και των τοπικών αρχόντων. Σε αυτή την γεμάτη μυστήριο και μαγεία περίοδο, εμφανίστηκε ένας παράξενος άνδρας με περίεργες δυνάμεις και ικανότητες που, αμφισβητώντας θεϊκές και βασιλικές εξουσίες, υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα ιδανικά και το δίκαιο χωρίς να φοβάται να συγκρουστεί με θεούς, δαίμονες, τέρατα, μάγους και βασιλιάδες. Αυτός ο άντρας με το αινιγματικό παρελθόν και τα πολλά μυστικά ήταν ο Μύθος, ο Αρκάδιος.

Τεύχη

Η σειρά χωρίζεται σε δύο κύκλους, στον Α' κύκλο εκδόθηκαν έξι (6) τεύχη και στον Β' κύκλο πέντε (5) τεύχη. Αναλυτικά τα τεύχη του Μύθου:

Α' Κύκλος

 1. Ο Πόλεμος των δύο Αδερφών
 2. Το Πετράδι της Ήρας
 3. Τα Δόντια του Κάδμιου Δράκου
 4. Οι τρεις Μέρες του Τυφώνα
 5. Το Μυστικό της Στυμφαλίδας Λίμνης
 6. Αφροδίτη και Νηρίτης

Β' Κύκλος

 1. τεύχος 7
 2. Λαβύρινθος
 3. Εφιάλτες
 4. Το Μαντείο
 5. Οι Λύκοι

Κριτική για τον Μύθο

 1. Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, κριτικός κόμικς, comicdom.gr. "...αν ο Φραγκιαδάκης έγραφε τις τηλεοπτικές περιπέτειες του Ηρακλή και της Ζήνας, θα μιλούσαμε πραγματικά για καλογραμμένες και πιστές στο αρχιοελληνικό πνεύμα σειρές...".
 2. Γιώργος Κακούρης, εφημερίδα Πολίτης, 10 Σεπτεμβρίου 2005. "...ο Μύθος αγγίζει την την εποχή των μυθολογικών ηρώων και των Ολύμπιων θεών με όση ιστορική ακρίβεια γίνεται, αλλά δεν στερείται φαντασίας...".
 3. Ελπίδα Πασαμιχάλη, εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, 12 Δεκ. 2006. "Ένας αρχαίος Έλληνας υπερήρωας, ένας ήρωας που έχει κάτι από τον Περσέα, τον Οδυσσέα ή τον Ηρακλή, ζει συναρπαστικές περιπέτειες στα τεύχη του κόμικ Μύθος".
 4. Γιώργος Σωτήρχος, περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές, τεύχος 4 Ιούνιος 2006. "...το άψογο σενάριο, ο ρεαλισμός και η προσεκτική μελέτη των ιστορικών λεπτομερειών νομίζω ότι θα αποζημιώσουν και τους πιο φανατικούς και απαιτητικούς αναγνώστες...".
 5. Περιοδικό Fantasy Heroes, τεύχος 4 Σεπτέμβριος 2006. "...συνδυάζει την πλούσια ελληνική μυθολογία με το σύγχρονο epic fantasy και αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα έργα της εγχώριας comic παραγωγής...".

Δημοσιευμενο Εργο