Ο Μικρός Ήρως - Επετειακή Έκδοση (Α' Τόμος)
Ο Α' τόμος περιέχει μικρές αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα, φόρος τιμής για τα 70 χρόνια!
Στο πρώτο επετειακό άλμπουμ συμμετέχουν οι:
Ο Α' τόμος περιέχει μικρές αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα, φόρος τιμής για τα 70 χρόνια!
Στο πρώτο επετειακό άλμπουμ συμμετέχουν οι:
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΑΦΙΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ο Γιώργος Θαλάσσης κατηγορείται για πρώτη φορά, για προδοσία ενάντια στην πατρίδα του και δικάζεται από το πατριωτικό δικαστήριο! Όλα τα τεκμήρια τον καθιστούν ένοχο, ενώ η αλλόκοτη συμπεριφορά του Σπίθα μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Θα καταφέρει άραγε το Παιδί-Φάντασμα να γλιτώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα και να αποδείξει την αθωότητά του;
Η καθιερωμένη νέα ιστορία του Μικρού ήρωα σε σενάριο Γιώργου Βλάχου και σχέδιο Κώστα Φραγκιαδάκη επιστρέφει και φέτος, αυτή τη φορά σε μορφή ασπρόμαυρου κόμικς!
Και επιπλέον αφιέρωμα: Μεγάλες Αντιστασιακές Οργανώσεις.
Μικρός Ήρωας - Το ταμπούρι της Λευτεριάς
Μικρός Ήρωας - Κατερίνα και Σπίθας
Η μυθοπλασία της ιστορίας με τίτλο Επιχείρηση Ασημένιος Ουρανός στηρίζει την εξέλιξή της σε στοιχεία ιστορικής πραγματικότητας. Όπως, το ότι ο μηχανισμός κωδικοποίησης της περίφημης μηχανής κρυπτογράφησης απορρήτων εγγράφων των μυστικών γερμανικών υπηρεσιών, της «Ενίγκμα», είναι από την αρχή του Πολέμου χωρίς μυστικά για τη Βρετανική Αντικατασκοπεία.
Σε τριπλό θεματικό άξονα αναπτύσσεται η μυθοπλασία αυτής της περιπέτειας του νέου Μικρού Ήρωα, όπου ο ένας από αυτούς λειτουργεί ως χιουμοριστικό ιντερμέτζο. Μολονότι και οι τρεις θεματικοί άξονες είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας, έχουν εντούτοις πλήθος ιστορικών αναφορών και πραγματολογικών στοιχείων του περιβάλλοντος χώρου, πάνω στα οποία στηρίζονται οι πλοκές τους.
Η ιστορία είναι εμπνευσμένη, σε γενικές γραμμές, από πραγματικό ιστορικό γεγονός της Κατοχής. Στις 28 Απριλίου 1944, τρεις νεαροί ΕΠΟΝίτες, ο 18χρονος Δημήτρης Αυγέρης (διμοιρίτης) και οι 17χρονοι μαχητές Κωνσταντίνος Φολτόπουλος και Αθανάσιος Κιοκμενίδης, ταμπουρωμένοι σε μια μονοκατοικία (Αγραίων 47), στον συνοικισμό του Υμηττού, αντιμετώπισαν 200 περίπου πολιορκητές (λόχος της Βέρμαχτ, ενισχυμένος από μονάδες του μηχανοκίνητου των ελληνικών Ταγμάτων Ασφαλείας).